۰

مطالعه جدید: آلودگی هوا بر گرده‌افشانی گیاهان اثر منفی می‌گذارد

آلودگی هوا بر گرده‌افشانی گیاهان اثر منفی می‌گذارد
بازدید 612

مطالعه انجام‌شده توسط محققان نشان می‌دهد آلودگی هوا بوی‌ گل‌ها را ضعیف می‌کند و بر توانایی زنبورها در یافتن گرده گل‌ها تأثیرگذار است.

 

مطالعه انجام‌شده توسط محققان نشان می‌دهد آلودگی هوا بوی‌ گل‌ها را ضعیف می‌کند و در توانایی زنبورها در یافتن گرده گل‌ها تأثیرگذار است. درنتیجه این معضل زیست‌محیطی می‌تواند به‌صورت چشمگیری گرده‌افشانی را کاهش ‌دهد.

یک تیم تحقیقاتی متشکل از محققان مرکز اکولوژی و هیدرولوژی بریتانیا (UKCEH) و دانشگاه‌های ریدینگ، ساری، بیرمنگام و کوئینزلند جنوبی براساس آخرین مطالعات انجام‌شده خود می‌گویند ازن به‌صورت قابل‌توجهی می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی در میزان ساطع‌شدن رایحه گل‌ها شود. آلودگی توانایی زنبورهای عسل را در تشخیص بوها تا حدود ۹۰ درصد و از فاصله چند متری کاهش می‌دهد.

 

آلودگی هوا بر گرده‌افشانی گیاهان اثر منفی می‌گذارد

 

آلودگی هوا بوی گل‌ها و میزان گرده‌افشانی را کاهش می‌دهد

دکتر «بن لانگفورد»، دانشمند حوزه اتمسفر در UKCEH که مقاله‌ای نیز در نشریه Environmental Pollution در همین زمینه منتشر کرده است، می‌گوید تحقیقات جدید نشان می‌دهد ازن احتمالاً تأثیر منفی بر فراوانی گل‌های وحشی و محصول‌دهی آن‌ها می‌گذارد. چندین مطالعه بین‌المللی قبلاً ثابت کرده‌اند که ازن تأثیر منفی بر تولید مواد غذایی دارد، زیرا به رشد گیاهان آسیب می‌زند.

حدود ۷۵ درصد محصولات غذایی ما و حدود ۹۰ درصد گیاهان گلدار وحشی به گرده افشانی برخی موجودات، به‌ویژه حشرات وابسته است. بنابراین بررسی عواملی که می‌تواند روی گرده‌افشانی تأثیر منفی بگذارد، حائز اهمیت است.

دکتر «جیمز رایالز»، یکی از نویسندگان مقاله تحقیقاتی دانشگاه ریدینگ می‌گوید این مطالعه شواهد مکانیکی واضحی از چگونگی آلودگی ازن که غلظت آن در مناطق روستایی بیشتر است، ارائه می‌دهد.

محققان از یک تونل باد برای نظارت بر چگونگی تغییرات اندازه و شکل توده‌های بو در حضور ازن استفاده کردند. علاوه بر کاهش اندازه بو، دانشمندان دریافتند که بوهای ساطع‌شده از گل‌ها در حضور ازن تغییر می‌کند.

زنبورهای عسل که برای تشخیص همین ترکیب بوها آموزش دیده بودند، در معرض بوهای جدید اصلاح‌شده با ازن قرار گرفتند. این تحقیق نشان داد که در قسمت مرکزی ستون بوها، ۵۲ درصد زنبورهای عسل بو را در فاصله ۶ متری تشخیص دادند و در فاصله ۱۲ متری این قدرت تشخیص به ۳۸ درصد کاهش یافت.

محققان می‌گویند یافته‌های آن‌ها نشان می‌دهد ازن می‌تواند بر سایر رفتارهای مربوط به تشخیص بو در حشرات مانند توانایی آن‌ها برای جذب و یافتن جفت نیز تأثیر بگذارد.

برچسب‌ها

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر

فعال کردن اعلان سایت بله، ممنون نه، متشکرم